Frans Timmermans il acuza pe seful diplomatiei poloneze ca utilizeaza "fapte alternative" - Hotnews Mobile
1 € 4,6288 1 USD 3,9524vineri 25 mai 2018

Frans Timmermans il acuza pe seful diplomatiei poloneze ca utilizeaza "fapte alternative"

de V.M. Vineri, 17 februarie 2017, 20:40
- a A+
Imagine
Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, l-a atacat dur vineri seara pe ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, acuzandu-l ca se foloseste de "fapte alternative" pentru a apara controversatele reforme judiciare ale Varsoviei. Reprezentantii de la Bruxelles au catalogat drept o amenintare la adresa statului de drept reformarea Curtii Constitutionale, scrie News.ro citand Reuters."Acum suntem cu adevarat in teritoriul faptelor alternative", i-a spus Timmermans lui Waszczykowski in prima zi a Conferintei de Securitate de la Munchen.

Aceasta acuzatie din partea prim-vicepresedintelui CE a venit dupa un schimb de replici dure cu ministrul de Externe al Poloniei.

"Te rog sa ne permiti sa ne respectam propria lege fundamentala, nu viziunea ta despre Constitutie. Okay?", a spus Waszczykowski.

In schimb, Timmermans a incercat sa construiasca un argument puternic, precizand ca Comisia de la Venetia i-a acuzat pe conservatorii din guvern ca submineaza democratia prin stirbirea de puteri a Curtii Constitutionale.

"Nu ma crede pe mine, dar ai intrebat Comisia de la Venetia. Ei au fost foarte clari in raspuns. Singurul lucru pe care l-au primit de la tine a fost un raspuns jignitor", a completat Timmermans.

Tensiunile dintre Varsovia si Bruxelles au crescut considerabil in ultimul an si jumatate, dupa ce euroscepticii de la Partidul Lege si Dreptate (PiS) au reusit sa obtina singuri o majoritate parlamentara, pentru prima data dupa caderea regimului comunist din Polonia.

Comisia Europeana a lansat chiar o investigatie cu privire la statul de drept din Polonia.
2393 de afisari


extrem de asertiv ministrul polonez...
demaGOGU [utilizator], Vineri, 17 februarie 2017, 20:57
-3/13
..si, in oglinda, la fel de agresiv olandezul Timmermans, ptr cei care au urmarit duelul live.

falia dintre Europa de West si cea de Est se adanceste cu fiecare zi, iar impresia generala este ca jocurile sunt deja facute, nucleul dur hotarandu-se deja ptr o formula restrasa de "valori" cu membrii UE fondatori.
bietul
baronul stanganbuch [utilizator], Sâmbătă, 18 februarie 2017, 15:22
-4/4
timermans traieste pe alta lume, ca toti birocratii europeni.
inca 1 comentariu comenteaza