Sesizarea privind Legea 90/2001, care interzice persoanelor condamnate sa fie in Guvern, discutata pe 7 martie de CCR - surse - Hotnews Mobile
1 € 4,6618 1 USD 4,0162luni 18 iun 2018

Sesizarea privind Legea 90/2001, care interzice persoanelor condamnate sa fie in Guvern, discutata pe 7 martie de CCR - surse

de V.M. Vineri, 17 februarie 2017, 18:51
- a A+
Imagine
Curtea Constitutionala va dezbate pe 7 martie exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului pe 5 ianuarie cu privire la Legea 90/2001, prin care persoanele condamnate penale nu pot ocupa functii in Cabinet, au declarat, pentru News.ro, oficiali ai institutiei.Sesizarea a fost facuta, la inceputul lunii ianuarie, de catre Avocatul Poporului.

El a declarat atunci pentru News.ro ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Intrebat de News.ro daca institutia pe care o conduce a trimis la CCR o sesizare in privinta Legii 90/2001, Victor Ciorbea a spus: "Da, am depus la Curte".

Potrivit Avocatului Poporului, Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu articolul 2 din Legea 90/2001. Acest articol prevede: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)".

Ulterior, Avocatul Poporului a precizat, intr-un comunicat, ca "prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat".
3249 de afisari


si functiile de paza, de portar,
rov [utilizator], Sâmbătă, 18 februarie 2017, 0:22
+6/6
au ca cerinta:- fara antecedente penale...
Ce tupeu pe cei care se ''sacrifica'' in functii publice pentru binele colectivitatii. Nesimtirea lor depaseste tupeul clasic de ''tigan'' hot...
Bravo!
imi_pasa_de_romania [utilizator], Vineri, 17 februarie 2017, 23:00
+5/5
Isi face treaba bine! Era si timpul sa distruga legea asta care strica Romania.
Are dreptate:
"prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat"

Cu alte cuvinte, ce daca cienva a furat? Ce? Nu are voie sa fie pus inapoi pe o pozitie unde are acces la bani sa fure iar? Absurd!

Si ca sa vedeti de ce are dreptate Ciorbea, sa va dau un exemplu real:
Daca lucrezi intr-o banca, ti se cere cazierul. Daca ai probleme cu legea, doar nu o sa incercati sa imi spuneti ca nu ma angajeaza. Ca e discriminare. Nu?

Logica PSD !!

In alta ordine de idei, babuinul asta nu a demisionat inca? Cand il baga la puscarie??
inca 4 comentarii comenteaza