Austriacul Marcel Hirscher a castigat vineri proba de slalom urias din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin de la St. Moritz (Elvetia), obtinand primul sau titlu planetar in aceasta disciplina, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Marcel HirscherFoto: fis-ski.com

Hirscher, cel mai bun schior din lume in ultimii cinci ani si unul dinte marii favoriti, a fost cronometrat in 2min13sec 31/100. El a fost urmat la 25/100 de compatriotul sau Roland Leitinger, care a cucerit argintul, si la 71/100 de norvegianul Leif Kristian Haugen, ce a luat bronzul.

Francezul Alexis Pinturault s-a multumit cu pozitia a 7-a, parand sa cedeze din nou in fata presiunii.

La Mondiale, Hirscher obtinuse pana acum de doua ori cu argintul, invins de fiecare data de americanul Ted Ligety, care in acest an a lipsit din cauza unei accidentari.

Duminica, in proba de slalom, norvegianul Henrik Kristoffersen va fi mare favorit, in fata lui Hirscher, care s-a impus in aceasta disciplina la Mondialele din 2013.

Luni, Hirscher a cucerit argintul la St. Moritz in proba de combinata alpina. Austriacul poate deveni la sfarsitul sezonului primul schior care castiga sase ani la rand Cupa Mondiala.