Procesul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului poate incepe, a decis instanta suprema - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2114sâmbătă 20 apr 2019

Procesul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului poate incepe, a decis instanta suprema

de Alina Neagu Vineri, 10 februarie 2017, 15:47
- a A+
Imagine
Judecarea procesului in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului poate incepe, a decis vineri definitiv instanta suprema, anunta Agerpres. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatia depusa de Tariceanu si au dispus inceperea judecarii pe fond in acest dosar. Instanta suprema urmeaza sa fixeze un termen pentru inceperea judecarii pe fond a procesului.Pe 28 noiembrie 2016, un judecator de la instanta suprema a respins toate cererile si exceptiile formulate de Calin Popescu-Tariceanu, fiind constatata legalitatea rechizitoriului intocmit de DNA. Tot atunci, magistratul a decis ca Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului Tariceanu, inculpat si el in acest dosar, sa fie judecat separat la Tribunalul Brasov.

Presedintele Senatului a facut contestatie la acea decizie, contestatie care s-a judecat la instanta suprema si a fost acum respinsa.

Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mincinoasa si favorizarea faptuitorului, iar Dorin Marian pentru marturie mincinoasa.

Procurorii DNA il acuza pe Tariceanu ca, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Presedintele Senatului este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Prejudiciul in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa depaseste 135 de milioane de euro.

14857 de afisari


puiu mic tariceanu
Pink Z [anonim], Vineri, 10 februarie 2017, 15:57
+88/96
a mintit el un pic acolo, intr-un dosar de retrocedari. valoarea totala a prejudiciului 150 Milioane euro. o minciuna total nevinovata..
Caline, un sincer
omezu [utilizator], Vineri, 10 februarie 2017, 15:52
+39/39
La multi ani cu executare!
inca 52 de comentarii comenteaza