Coalitia de guvernare a luat decizia de a retrage OUG de modificare a Codurilor penale, a anuntat sambata presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, potrivit Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Am luat aceasta decizie - sa retragem ordonanta, sa o abrogam, ca nu are niciun fel de dedicatie pentru cineva si ca oamenii sa inteleaga in final ca nu acesta a fost scopul nostru de a ne apara cumva de justitie. (...) Nu e vorba de a ceda in fata unui adversar, ci de a avea intelepciunea de a ne gandi la interesul tarii, la interesul major al Romaniei. Si tocmai pentru ca aceasta ordonanta nu are niciun fel de ascunzisuri, niciun fel de dedicatie speciala, de ce sa nu aratam ca putem sa o retragem pentru ca nu avem nici un fel de interes personal", a anuntat Tariceanu, la Romania TV.

"Discutiile pe care le-am avut in ultimele 2 -3 zile cu Grindeanu si Dragnea fata de situatia din tara ne-a ridicat un mare semn de intrebare. Oug e absolut legala, nu e data cu dedicatie, corectează ceea ce a cerut ccr, toata baza e corecta. Pe de alta parte, o situatie care s-a inflamat din ce in ce mai mult, o perceptie gresita si ne-am pus problema ce facem. O sa avem o tara macinata de conflincte si noi avem o responsabilitate fata de romani. Este vorba de bine cunoscuta vorba ca intotdeauna inteleptul cedeaza" a mai spus liderul ALDE.