In textul proiectului de Ordonanta de Urgenta publicat de catre Ministerul Justitiei si care se refera la procedura de gratiere pentru mai multe categorii de detinuti, doua articole ridica semne de intrebare asupra momentului cand OUG-ul ar fi trebuit sa fie adoptat. Premierul Grindeanu a declarat ca textul nu umra sa fie adoptat miercuri, insa in OUG se arata ca: "dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017", iar intrarea in vigoare va fi "la data de 18.02.2017".

OUG privind gratierea pentru fapte comise pana pe 18 ianuarie 2017Foto: Hotnews

Articolul 6 din proiectul de OUG privind gratierea publicat de Ministerul Justitiei spune asa: "Dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017".

Articolul 7 stipuleaza ca "Prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017. "

Cu toate acestea, premierul Grindeanu, dupa sedinta de Guvern de miercuri 18 .01.207, a declarat ca textul nu urma sa fie adoptat acum.

Pe acest subiect:

Sorin Grindeanu, declaratii dupa sedinta de guvern prezidata de Iohannis: Nu erau trecute pe ordinea de zi OUG pentru gratiere si OUG pentru modificarea Codului Penal. Dar scrie in Constitutie ca avem voie sa dam amnistie si gratiere? Da. Deci nu sunt impotriva legii

Ministrul Justitiei: 2.300-2.500 de persoane pot beneficia de gratiere

Culisele sedintei de guvern in care trebuia adoptat in secret OUG-ul invizibil pentru gratierea si dezincriminarea unor infractiuni