Un incendiu izbucnit la un adapost unde se aflau animale ale Circului Globus, ucigand 11 animale si afectand circa 300 de metri patrati ai cladirii. Au murit patru pisici, doi porcusori vietnamezi, doi tigri si trei caini, potrivit pompierilor citati de Agerpres. Incendiul a fost stins dupa interventia cu circa 15 autospeciale.

Incendiu la un adapost pentru animalele Circului GlobusFoto: Romania Libera

UPDATE 10.00Managerul Circului Globus din Bucuresti, Victor Coman, a declarat pentru News.ro ca in grajdurile institutiei din soseaua Petricani se aflau adapostite animalele pensionate al circului, ca printre cele ucise de incendiu se aflau si cateva din proprietatea unei dresoare din Ucraina. In plus, el a afirmat ca oamenii au incercat sa stinga singuri incendiul, ca in cladire nu erau depozitate furaje si ca, deocamdata, nu cunoaste cauza izbucnirii incendiului.

UPDATE 9.20 Contactat de HotNews.ro, Marin Adrian, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, a declarat ca nu se cunosc cauzele incendiului, urmand sa se faca o ancheta.

UPDATE 8.32Colonelul Irinel Precup de la ISU a precizat ca animalele nu au fost mutate pentru ca este frig si unele sunt periculoase. Precup a adaugat ca nu exista nicio ipoteza in acest moment privind declansarea focului.

UPDATE 08.11 Pompierii au reusit sa salveze sapte tigri, sase camile, taurasi si ponei, un cal, un cangur si mai multi ogari si capre, afirma ISU. Au murit patru pisici, doi porcusori vietnamezi, doi tigri si trei caini, precizeaza sursa citata, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU-BIF, citat de News.ro, incendiul a fost stins, dar se mai degaja fum si se verifica toate spatiile interioare.

Purtatorul de cuvant al ISU, Daniel Vasile, a precizat ca incendiul a cuprins o cladire de pe Soseaua Petricani din Capitala si se manifesta pe o suprafata de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale in care se afla cinci lei si tigri. De asemenea, flacarile au cuprins si o cladire administrativa.

Potrivit sursei citate, pompierii au solicitat interventia medicilor veterinari, luand legatura atat cu reprezentanti ai Circului Globus, cat si ai Gradinii Zoologice, astfel incat animalele sa fie tranchilizate si mutate din grajdurile cuprinse de flacari.

Reprezentantul ISU Bucuresti-Ilfov preciza ca in jurul orei 7.15 la fata locului a ajuns un reprezentant al circului, care a tranchilizat o parte din animale.

Interventia pompierilor a fost ingreunata si din cauza zapezii, fiind probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului.

"Am solicitat Apa Nova sa mareasca presiunea pe reteaua de hidranti din zona. Au fost probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificati si hidranti inghetati in zona respectiva", afirma Daniel Vasile.

La fata locului au fost trimise 15 autospeciale, doua autoscari si un echipaj SMURD.