Regimul termic va fi unul deosebit de cald pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari, in ziua alegerilor, pe 11 decembrie, valorile termice osciland intre 5 si 15 grade Celsius, a declarat, pentru Agerpres, Oana Catrina, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Vreme frumoasa, cu soareFoto: USER UPLOADED

"In zona Capitalei, in ziua de alegerilor, pe 11 decembrie, vom avea o vreme splendida. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. La orele amiezii se vor inregistra 11 - 12 grade Celsius, valori cu mult mai ridicate decat ceea ce in mod normal ar fi trebuir sa se inregistreze in aceasta perioada a anului. La scara intregii tari, ziua de duminica se anunta una calda pentru aceasta data din an. Pe parcursul zilei vom avea cer variabil. Innorari vor fi indeosebi in noaptea de duminica spre luni in partea de vest, de nord si de centru. Tot aici, pe arii restranse, isi vor face aparitia precipitatiile slabe, mixte in zonele joase si sub forma de ninsoare la munte. Vantul se intensifica in zona montana, in cursul aceleasi nopti, si doar izolat in rest. Ca temperaturi maxime, la orele amiezii se vor inregistra intre 5 si 15 grade Celsius", a mentionat specialistul ANM.

Conform hartii meteo, pe regiuni, temperaturile pe timpul zilei vor inregistra valori, dupa cum urmeaza: in Moldova - intre 8 si 12 grade Celsius, in Dobrogea - intre 8 si 11 grade, in Muntenia - intre 9 si 15 grade, in Oltenia - intre 12 si 15 grade, in Banat - intre 7 si 11 grade, in Crisana - intre 6 si 10 grade, in Maramures - intre 5 si 7 grade, iar in Transilvania intre 5 si 9 grade Celsius, a subliniat Catrina.