Politistii de frontiera aradeni au descoperit, intr-un compartiment gol al trenului care mergea spre Viena, doua geamantane voluminoase in care erau ascunse doua femei de origine afgana, care incercau astfel sa iasa ilegal din tara. De asemenea, a fost descoperit, sambata dimineata, in trenul international care circula pe relatia Jibou-Debrecen, un barbat din Irak ce intentiona sa iasa ilegal din Romania, ascuns sub bancheta, informeaza Politia de Frontiera.

Afgane care incercau sa iasa ilegal din taraFoto: Politia de Frontiera

Sambata, in jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de iesire din tara, in trenul Inter Regio care circula pe relatia Bucuresti Nord-Viena, politistii de frontiera au observat doua valize voluminoase, intr-un compartiment gol.

Drept urmare, s-a procedat la deschiderea geamantanelor, iar in interiorul acestora au fost descoperite, ascunse, doua persoane de sex feminin. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt din Afganistan, cu varste de 25 si 59 de ani.

Fiind extinse verificarile, in alt compartiment a fost identificat un barbat de origine afgana care este banuit ca le-a ajutat pe cele doua femei sa se ascunda in valize, pentru a iesi ilegal din Romania.

Femeile nu au dorit sa dea declaratii in cadrul primelor audieri despre modul cum au ajuns in valize, precizand doar ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda deoarece nu aveau o viza valabila.

Si politistii de frontiera bihoreni au descoperit, azi dimineata, in jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, in trenul international care circula pe relatia Jibou-Debrecen, ascunsa sub bancheta, o persoana de sex masculin.

Din primele verificari a rezultat ca este vorba despre cetateanul irakian Mohammed B., in varsta de 20 de ani, care a declarat ca intentiona sa ajunga in Germania. Tanarul avea asupra lui document temporar de solicitant de azil in Romania.

In cauza politistii de frontiera au intocmit acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.