Cotidianul "Romania libera" publica o inregistrare audio in care un barbat despre care afirma ca ar fi liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, afirma ca a discutat cu mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, si ca acesta l-ar fi asigurat ca preotii din subordinea sa ii vor indemna pe alegatori sa voteze cu PSD sau ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Cand i-am spus lui Inalt Preasfintitul ca daca nu suntem atenti, Romania asta se va duce intr-o parte, din care nu sti daca ca mai putea fi readusa candva, mi-a zis: <>. Am ramas chiar surprins. I-am spus ca din PSD fac parte din 1990 pana acm. M-a pupat si mi-a zis: <

"Sursa noastra spune ca in inregistrare ar fi liderul PSD Hunedoara si candidatul pe primul loc la Camera Deputatilor, Laurentiu Nistor", scrie Romania Libera.

Potrivit acestei inregistrari, barbatul afirma ca Laurentiu Streza i-ar fi spus ca "se invarte in sfere si mai mari".

"Eu ma invart in sfere si mai mari si daca vreti, va spun eu cum este USR platit de Soros. Un cetatean american de origine maghiara nu o sa uite niciodata ca Ardealul a fost alipit patriei mama, adica Romaniei. Iata ca si Biserica acum s-a trezit la realitate si imi pare rau ca i-am spus-o si asta. L-am intrebat de ce nu a facut asta si in 2014, pentru ca o mare fata bisericeasca a spus atunci ca si ala e om si celalalt, nu ne bagam noi. Dupa ce au vazut atacul care se face impotriva bisericilor de orice cult, dar in special Biserica Ortodoxa, acum si-au dat seama si inaltele fete bisericesti", se mai aude in inregistrare.

Contactat de Romania Libera, Laurentiu Nistor a recunoscut ca s-a intalnit cu mitropolitul Laurentiu Streza la Hramul Manastirii Prislop si ca a discutat cu acesta, insa nimic despre politica.

"Nu stiu de ce seamana vocea din inregistrare cu vocea mea. Eu m-am intalnit la Prislop cu Laurentiu Streza, dar nu am vorbit politica", a declarat Nistor, acuzand o inscenare.