Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliany a devenit candidatul principal pentru functia de secretar de stat al SUA in administratia Donald Trump, a declarat Reuters o sursa apropiata situatiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Giuliani, 72 de ani, a fost unul dintre cei mai importanti si vocali suporteri ai lui Trump in campanie fiind cel care il prezenta la mitingurile electorale pe Trump cu atacuri dure la adresa lui Hillary Clinton.

El a fost primar al New York-ului in timpul atatcurilor de la 11 septembrie 2001 si a condus orasul in criza de dupa distrugerea cladirilor World Trade Center, conclucrand atunci cu presedintele George W. Busch.

Giuliani este de mult prieten si suporter al lui Trump si l-a aparat cu vehementa in timpul controverselor care au aparut in cazul magnatului.

El a atacat-o in mod repetat pe Hillary ca a incalcat legile prin modul in care trecut informatii clasificate prin serverul privat de email cand ea era secretar de stat si a acuzat nereguli grave la Fundatia Clinton

“Daca Rudy o vrea, o va obtine (functia)”, a declarat fostul sef al Camerei Reprezentatnilor, Newt Gingrich, la Fox News.

Numele lui Giuliani a fost vehiculat si pentru postul de procuror general al SUA.