Aeronava de campanie a lui Mike Pence a derapat si a iesit de pe pista la aterizarea pe aeroportul newyorkez LaGuardia joi seara, au transmis mai multe posturi de televiziune americane. Pence, guvernatorul statului Indiana, este nominalizat ca vicepresedinte de candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Dan Gallo, producator al televiziunii Fox News, aflat la bordul avionului, nimeni nu a fost ranit, transmite Reuters.

Printre cele circa 30 de persoane aflate la bord erau si sotia si fiica lui Pence, precizeaza agentia. Candidatul se intorcea de la un eveniment de campanie din statul Iowa. Decolarea fusese amanata cu aproximativ doua ore din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile de la New York. O purtatoare de cuvant a lui Trump a declarat ca acesta l-a sunat pe Pence si se bucura ca nimeni n-a patit nimic.

Pence si-a anulat participarea la un eveniment pentru colectare de fonduri electorale, programat mai tarziu in cursul serii in cladirea Trump Tower din Manhattan.