Alianta Noastra Romania (ANR) a depus, joi seara, listele de candidati pe Bucuresti la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor si Senat, potrivit Agerpres.

"Alianta Noastra Romania a reusit sa incheie o etapa importanta in procesul ei de dezvoltare. Le multumesc celor care au reusit sa fie alaturi de noi si au fost foarte multi. Reusim sa incheiem acum procesul de depunere a listelor de candidati cu listele pentru Bucuresti. Am depus in toata tara acolo unde ne-am propus sa depunem", a declarat Marian Munteanu, cel care a condus, ca lider al formatiunii, delegatia ANR la BEM.

El si-a exprimat nemultumirea fata de birocratia excesiva in ceea ce priveste procedura de strangere a semnaturilor si depunere a listelor de candidati.

"Birocratia in tara aceasta este infioratoare, o stim de la primarii, de la institutii, din viata de zi cu zi. (...) Este o nebunie, tone si tone de hartii, pentru ce, pentru a-ti exercita un drept democratic. (...) Este unul din lucrurile pe care Alianta Noastra Romania isi propune ca foarte rapid sa-l reteze printr-o masura legislativa simpla care sa elimine aceasta birocratie infioratoare care ne-a napadit tuturor viata", a spus Munteanu.

Marian Munteanu a precizat ca deschide lista de candidati ai ANR la Senat, iar la Camera Deputatilor pe riml loc pe lista este Mircea Cosea.

Liderul ANR a anuntat, totodata, ca printre candidatii formatiunii se afla si Marian Zlotea, fostul secretar general adjunct al PNL, care va deschide la Prahova lista de la Camera Deputatilor.

Pe locul doi pe aceeasi lista se regaseste Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor.

Dan Tanasa, candidat al partidului la Camera Deputatilor, a precizat ca ANR a decis sa nu aiba candidati in judetul Harghita si sa sustina candidatul unei formatiuni romanesti, cel mai bine plasat.

De asemenea, el a precizat ca in judetul Covasna ANR a depus candidaturi pentru Senat si Camera Deputatilor, pentru un loc de deputat urmand sa candideze fostul chestor de politie Florentin Robescu.