Deputatul Remus Cernea si-a depus, joi seara, la Biroul Electoral Municipal, candidatura un nou mandat parlamentar in Camera Deputatilor, potrivit Agerpres. Cernea si-a adus cele peste 22.000 de semnaturi pe care afirma ca le-a adunat in sustinerea candidaturii sale in trei valize, ca un semn de protest fata de prevederile actuale ale legislatiei electorale.

"A fost un cosmar. Este o infrangere pentru democratia din Romania ca trebuie sa venim cu geamantane pline de semnaturi, de hartii. Consumam atata hartie, atata energie pentru ce? Sunt mijloace birocratice care, de fapt, mascheaza numeroase fraude politice. Dumneavoastra presa ati relatat despre fraudele la vot, in atatia ani, eu am relatat despre fraudele din plen tot la vot, la voturile din plen sau la voturile de la comisii. Este inadmisibil ca asa ceva se intampla in Romania. Tara noastra este singura din lumea democratica in care sunt cerute atat de multe semnaturi. Am reusit sa strang peste 22.000, dar va spun ca au fost doua luni de cosmar, am stat de dimineata pana noaptea tarziu cu voluntarii pe strazi, am mers prin cluburi, la concerte, pe oriunde am putut. A fost extrem de costisitor ca timp, ca energie si ca bani", a declarat Remus Cernea.

El a precizat ca in calitate de deputat a depus, alaturi de Theodor Paleologu, o initiativa legislativa care vizeaza scaderea numarului de semnaturi pentru o candidatura.

"Sa fie de cinci ori mai mic. Am ajunge la un numar rezonabil, pentru ca, realmente, asa ceva este antidemocratic si, repet, este un mod prin care partidele principale ii pacalesc pe cetateni. Sunt proceduri hiperbirocratice (...) De ce? Pentru a masca o aparenta de democratie si o aparenta de competitie electorala", a afirmat Cernea.

El a spus ca nu are un slogan electoral, intrucat nu are nevoie de unul, adaugand ca va continua sa lupte pentru cauzele pe care le-a sustinut si pana acum ca parlamentar, legate de "separarea dintre stat si biserica, drepturile persoanelor LGBT, protectia animalelor, teme de mediu".