Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca sloganul lansat de PNL este "un furt intelectual" pentru care liberalii vor trebui sa plateasca, afirmand ca sloganul PSD este inregistrat la OSIM si, mai mult, liberalii au folosit imaginea unui copil fara acordul parintilor acestuia, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Indrazneste sa crezi in Romania' este un slogan inregistrat la OSIM, pentru ca asa se fac lucrurile, furat de niste hoti. Or sa plateasca pentru asta. Pentru ca cei care fura or sa plateasca. Teoretic trebuie sa plateasca, chiar daca nu platesc intr-o perioada cand ii protejeaza unul care se ocupa de paznici. La un moment dat or sa plateasca pentru ca astea nu se sterg", a afirmat presedintele PSD.

PSD ia in calcul si sesizarea institutiilor abilitate, a adaugat el.

"Este firesc ca luam in calcul serios ca si partid in momentul de fata sa fie sesizate si institutiile statului care sigur ca nu o sa reactioneze pentru ca vor fi ocupate cu alte teme pe care le da omul acesta cu paznici pentru ca el stia cand vin niste dosare in Parlament. Am inteles ca el se ocupa si de dosare. Eu va spun ca vor trebui sa plateasca, i-am lasat pana astazi de cand au inceput aceasta campanie mizerabila. Acesti oameni nu inteleg ca ei nu au dreptul sa foloseasca imaginea unor romani pentru campanii mizere", a spus liderul PSD, intrebat daca va actiona PNL in instanta.

Dragnea a sustinut ca PNL a folosit imaginea unui copil fara acordul parintilor acestuia.

"Ceea ce ne-a durut cel mai mult. Ca au furat sloganul, l-au mascarit, asta stiu ei sa faca. Faptul ca au folosit imaginea unui copil, fara acordul parintilor, fara acordului lui, fara sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale copmaniei care a facut acest clip asta deja este infactiune. Sunt mai multe infractiuni si pentru asta trebuie sa plateasca", a spus liderul PSD.

Intrebat daca sloganul PSD ramane acelasi, in contextul in care PNL a lansat doar un slogan de precampanie, Dragnea a afirmat ca sloganul liberalilor este "un furt intelectual, nu este un slogan". "(Sloganul.n.r.) este si crezul nostru", a conchis Dragnea.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi ca liberalii au preluat voit partial sloganul PSD ca parte din strategia PNL.

"Credeam ca nu trebuie sa explic un slogan. Este voita aceasta preluare, nu este nimic altceva. Este voita preluarea pentru ca noi credem ca orice fel de idee care inseamna increderea in Romania se face cu oameni cinstiti, onesti si integri. A folosi orice slogan care presupune patriotism intr-un mod fals, ipocrit, cred ca este o inselatorie si inselatoriile se platesc pana una alta. Evident ca voiam sa subliniem mesajul ca in Romania reforma merge inainte, nu poate fi gestionata decat cu oameni onesti si cinstiti", a explicat Gorghiu, intrebata despre asemanarea dintre sloganul PSD "Indrazneste sa crezi in Romania'' si cel al PNL ''Indrazneste sa crezi in Romania condusa de oameni cinstiti - Dacian Ciolos prim-ministru".