Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat joi pe Klaus Iohannis ca "bate campii" si a lasat sa se inteleaga ca membrii guvernului, "pacaliti si incurajati" de seful statului cu "o protectie in fata legii" ar putea sa ajunga in fata justitiei "pentru tot ce au facut si intentioneaza sa faca".

Liviu DragneaFoto: Guvernul Romaniei

"Vad ca omul asta in ultimele zile bate campii, vorbind romaneste", a spus Dragnea, dupa ce a depus listele PSD pentru alegerile parlamentare, intrebat de ziaristi cum comenteaza faptul ca Iohannis anuntase, cu putin timp inainte, ca Departamentul de politica interna al Palatului Cotroceni analizeaza listele depuse de partide pentru a vedea cine a inclus pe ele candidati penali.

"In ce calitate acest om isi permite sa se gandeasca ca poate cenzura listele unor partide?", s-a intrebat Dragnea, care a comentat si declaratia facuta cu o zi in urma de Iohannis, potrivit careia si unui paznic i se cere cazierul judiciar la angajare.

Liviu Dragnea a invocat "rugaminti" ale mai multor romani din afara tarii care i-ar fi transmis ca "nu exista nicaieri in Europa interdictia ca un om care a avut un necaz in viata, a furat un ou, o paine, de foame, si a facut puscarie 6 luni" sa nu se mai poata angaja.

"In conceptia dl Iohannis acel om trebuie condamnat la moarte, nu mai are nicio sansa de integrare chiar daca ispaseste pedeapsa, asa zice regele nostru", a comentat Dragnea.

"De unde pana unde are el aceasta legitimitate cand am inteles ca el a fost un candidat penal? Astrele s-au aliniat ulterior si a obtinut o decizie favorabila. Dar ce s-ar fi intamplat daca nu candida?", s-a mai intrebat Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare.

In ceea ce priveste membrii guvernului, care sunt "pacaliti si incurajati de el (Klaus Iohannis) cu o protectie in fata legii eu le spun ca se insala amarnic pentru tot ce au facut si pentru tot ce intentioneaza sa faca", a continuat seful PSD.

"Vad ca si dumnealui si PNL si USR tot ne provoaca sa ducem lupta in campul penal (...) E foarte posibil sa acceptam provocarea si sa le iasa penal pe nas toate aceste discutii si alegatii despre penali. Si isi ingrijeasca nasul foarte bine, o sa vedeti in perioada urmatoare", a adaugat presedintele social-democratilor.

In ceea ce priveste lista cu candidati de la Gorj, "lucrurile sunt in regula, candideaza cine trebuie acolo", a spus Dragnea, mentionand ca "la 11:30 listele erau depuse".

"Am cerut colegilor sa nu dea informatia ca sa vad pana unde merge manipularea si cine si cat se da in spectacol", a comentat liderul PSD, subliniind ca partidul "nu poate functiona dupa santaj dupa ce o decizie a fost adoptata in mod statutar".