Joi în 27 octombrie, de la orele 18:30 iubitorii genului liric sunt invitați la Opera Maghiară din Cluj unde în rolul Musette din Boema o vor putea vedea și asculta pe soprana Brigitta Kele, solistă a operelor din Düsseldorf, Opera Bastille, Metropolitan. În distribuție sunt prezenți în rolurile principale soprana Apollónia Egyed (Mimi), talentatul artist Florin Guzgă (Rodolfo) și Florin Estefan (Marcello).

Soprana Brigitta KeleFoto: Opera Maghiara Cluj-Napoca

Compusă de Giacomo Puccini pe libretul lui Giuseppe Giacosa și Luigi Illica după romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger, opera Boema plasată în Cartierul Latin al Parisului anilor 1840 prezintă destinele unor tineri artiști, săraci material dar bogați în visuri și iubire. Având în centru povestea de dragoste dintre poetul Rodolfo şi Mimi, Puccini a creat pagini muzicale de o frumusețe sublimă, ce traversează timpul și istoria. Premiera din 1896 de la Teatrul Regio, avându-l ca dirijor pe Arturo Toscanini a fost un succes deplin. De atunci până azi, ariile memorabile, frumusețea muzicii și a poveștii de dragoste fascinează iubitorii de opera de pretutindeni.

Soliștii, corul, orchestra și baletul Operei Maghiare vă vor oferi un spectacol memorabil sub bagheta dirijorului József Horváth. Vor da viață personajelor următorii soliști: Brigitta Kele (Musette), Apollónia Egyed (Mimi), Florin Guzgă (Rodolpho), Árpád Sándor (Shaunard) Florin Estefan (Marcello), János Szilágyi (Collino), László Mányoki, Róbert Plesa, Ottó Peti Tamás.

O echipă de valoroși artiști au contribuit la crearea acestui spectacol sub coordonarea regizorului Attila Demény.

Spectacolul este supratitrat în limbile maghiară și română.