Guvernul va discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de ordonanta de urgenta privind aprobarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, pe agenda sedintei de miercuri se vor mai afla proiectul legii asistentei medicale comunitare si un proiect de hotarare pentru aprobarea Programului National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii din Romania.

De asemenea, Guvernul ar putea aproba, miercuri, un proiect de hotarare privind aprobarea programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Este vorba de "infiintarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criza si locuinte protejate in vederea dezinstitutionalizarii persoanelor cu dizabilitati aflate in institutii de tip vechi si pentru prevenirea institutionalizarii persoanelor cu dizabilitati din comunitate".

Un alt proiect care va fi luat in discutie se refera la modificarea anexelor 4, 5, 6 si 7 la Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator, iar un altul vizeaza modificarea si completarea unor acte normative privind aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila si evidenta persoanelor.

Proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea HG 791/2009 privind conditiile pentru certificarea aeroporturilor civile internationale sau deschise traficului aerian international ar putea fi luat si el in discutie in sedinta de miercuri.

Totodata, va fi pus in discutia Cabinetului proiectul de hotarare privind asistenta acordata de catre statul roman cu titlu gratuit pentru Afganistan, in vederea formarii de specialisti in domenii de interes pentru acest stat, dar si cel referitor la rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Guvernul ar putea, de asemenea, decide in sedinta de miercuri eliberarea din functie a unor prefecti si subprefecti, dar si acordarea cetateniei romane sportivilor Ashley Janeen Walker si Simone Tempestini.

Executivul va decide si asupra mai multor memorandumuri, printre care unul privitor la Acordul in domeniul securitatii sociale intre Romania si Statele Unite ale Americii.

Un alt memorandum vizeaza aprobarea numirii Iolandei Staniloiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ca membru in Consiliul de administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica-Cercetari Avansate-ICPE-CA Bucuresti.