Suspectul principal in cazul incendierilor de la Galati a fost retinut pentru 24 de ore, acuzat de tentativa la omor calificat, urmand ca miercuri sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, transmite Mediafax.

Oana Hincu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, a declarat, marti seara, ca suspectul principal in cazul incendierilor de la Galati a fost retinut pentru 24 de ore.

Miercuri, acesta va fi prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

"Este un singur suspect. Daca victima va muri, se schimba si incadrarea", a spus Oana Hincu.

Suspectul, tot de un om al strazii, a fost audiat marti de catre politistii din Galati.

Cei doi oameni ai strazii incendiati aveau un adapost improvizat in care dormeau noaptea, situatia fiind cunoscuta de locatarii din zona. Vineri dimineata, in jurul orei 03.00, o persoana a sunat la 112 sa anunte incendierea acestora.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca una dintre victime, un barbat de 49 de ani, este transferat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti si va fi internat in unitatea de arsi, el fiind in continuare in stare grava. Barbatul are arsuri de gradul I, II si III pe 65% din suprafata corpului si este intubat inca de la internare, neavand arsuri de cai aeriene. Cat timp acesta a fost internat la sectia de chirurgie plastica a Spitalului Judetean de Urgenta Galati, medicii au recoltat hemoculturi, precum si culturi din plaga si au initiat tratamentul antibiotic, potrivit Ministerului Sanatatii.

"In continuare se mentine starea grava, iar prognosticul este rezervat. De aceea, doctorii care il ingrijesc au decis transportul medical terestru, in defavoarea transportului aerian. Decizia de a realiza acum acest transfer a fost luata dupa ce medicii de la unitatea de arsi de la Spitalul Floreasca au semnalat disponibilitatea preluarii pacientului si au luat toate masurile care sa asigure izolarea pacientului. (...) De asemenea, trebuie mentionat ca Spitalul Judetean de Urgenta din Galati are sectie de chirugie plastica, terapie intensiva de inalt nivel si posibilitati de izolare a pacientilor", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, remis marti MEDIAFAX.

Reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Galati au declarat, luni, ca au facut demersuri inca de vineri pentru ca barbatul incendiat sa fie transportat in Capitala.

Cealalta victima, in varsta de 59 de ani, are rani usoare, pe picioare si pe mana dreapta.