Politistii francezi au protestat din nou luni, la Paris, pentru a opta seara consecutiv, transmite AFP. Reprezentantii lor urmeaza sa se intalneasca miercuri cu presedintele Francois Hollande, anunta Agerpres.

Cateva sute de politisti in civil s-au adunat in liniste in piata Operei, din centrul Parisului, apoi au inceput scandarile, cerand demisia ministrului de interne Bernard Cazeneuve si facand apel la solidaritatea publicului. Ei au marsaluit spre piata Vendome, unde se afla ministerul justitiei.

Cateva masini de politie si-au pornit scurt sirenele, evident in semn de solidaritate. Taxiuri, autobuze si pietoni au dat semne ca sunt alaturi de politisti, care cer suplimentarea efectivelor si dotari mai bune, precum si pedepse mai aspre pentru cei care agreseaza politisti.

Protestele au inceput dupa ce patru politisti au fost raniti intr-o suburbie a capitalei franceze pe 8 octombrie, in urma unui atac cu o sticla incendiara. Doi dintre ei au suferit arsuri grave, dar sunt acum in afara oricarui pericol. Incidentul a avut loc dupa un an greu pentru politie, pe fondul starii de urgenta declarate dupa o serie de atentate.