Un echipaj de jandarmi din Prahova a descoperit, duminica dupa-amiaza, o avarie la o conducta care transporta gaze de sonda, pe un camp intre localitatile Albesti si Ciorani, anunta News.ro. Echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova si de la serviciul privat pentru urgente al companiei care opereaza conducta asigura paza in zona pana luni, cand remedierea avariei se va face cu conducta sub presiune.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, pompierii au fost solicitati sa intervina, duminica dupa-amiaza, pentru a evalua situatia in zona unui camp situat intre localitatile Albesti si Ciorani, unde un echipaj de jandarmi a descoperit o conducta de gaze avariata.

Pompierii au constatat ca este vorba despre o conducta care transporta gaze de sonda provenind de la statia Baraitaru - Valea Calugareasca si ca gazul transportat este destinat consumului casnic, asigurand incazirea mai multor localitati din zona.

Duminica seara si in noaptea de duminica spre luni, zona este asigurata de catre un echipaj din cadrul ISU Prahova si unul de la serviciul privat pentru situatii de urgenta al companiei care opereza conducta.

Avaria urmeaza a fi reparata in cursul zilei de luni, cu conducta sub presiune, pentru ca intreruperea alimentarii ar lasa fara caldura localitatile Ciorani si Magula.