Candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, l-a acuzat vineri pe adversarul sau republican, Donald Trump, ca "ameninta" democratia americana lasand sa planeze indoiala asupra validitatii alegerilor prezidentiale viitoare, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Donald Trump a refuzat sa spuna ca va respecta rezultatul acestor alegeri. Facand asta, el ameninta democratia noastra", a declarat fostul secretar de stat in cursul unui miting electoral la Cleveland, in Ohio, unul din statele cheie ale alegerilor de la 8 noiembrie care il vor desemna pe succesorul lui Barack Obama.

Impreuna trebuie sa sprijinim democratia americana", a mai afirmat candidata la succesiunea lui Barack Obama.

"Are loc ceva cu adevarat fantastic in acest moment. Oamenii se aduna (...) pentru a respinge ura si diviziunile, a adaugat ea, postandu-se drept o figura unificatoare si afisandu-si dorinta de a fi presedintele "tuturor americanilor".

Potrivit ultimului sondaj Suffolk University, cei doi candidati sunt la egalitate perfecta (45/45) in acest stat industrial unde republicanul s-a aflat constat in frunte in ultimele luni.

Barack Obama s-a impus in Ohio in 2008, dar si in 2012.

Acest stat in mod traditional foarte disputat va oferi celui care se va situa pe primul loc 18 mari electori din totalul de 270 necesari pentru a fi ales.

Referitor la cel de-a treia dezbatere televizata impreuna cu Donald Trump, organizata la mijlocul saptamanii la Las Vegas, Hillary Clinton a afirmat cu ironie: in total, "am petrecut patru ore si jumatate pe scena alaturi de Donald Trump, dovedind inca o data ca am rezistenta necesara pentru a fi presedinte".