Monica Niculescu a ratat prezenta pe tabloul principal al turneului "Premier Mandatory" de la Beijing (China Open), dupa ce a fost invinsa in ultimul tur al calificarilor de Louisa Chirico (SUA, 20 de ani, locul 74 WTA).

Monica NiculescuFoto: usopen.org

Desi a castigat primul set cu 6-2 (dupa 43 de minute), Monica le-a cedat pe urmatoarele doua cu 6-2 si 6-3. Meciul a durat doua ore si 23 de minute.

Locul 49 in ierarhia WTA, Niculescu era cap de serie numarul doi pe tabloul calificarilor, in timp ce Chirico era favorita zece. Monica si Louisa s-au intalnit de doua ori de-a lungul carierei, scorul fiind 2-0 pentru sportiva din SUA (7-5, 6-1 in acest an la Madrid, pe zgura).

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $5.424.394. Competitia se desfasoara in complexul care a gazduit Jocurile Olimpice din 2008. Arena centrala are 15.000 de locuri si acoperis retractabil, iar in incinta se poate juca pe 11 terenuri. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye". Ultima castigatoare a fost Garbine Muguruza, iar la dublu perechea Martina Hingis/Sania Mirza.