Autoritatile din orasul californian El Cajon au facut publica vineri inregistrarea video a incidentului de marti, cand politia locala a ucis cu focuri de arma un barbat neinarmat, transmite Reuters, citata de Agepres.

Imaginile, inregistrate de o camera de supraveghere la un restaurant de tip fast-food cu servire pentru automobilisti, arata doi agenti de politie care se confrunta cu Alfred Olango, un barbat in varsta de 38 de ani, nascut in Uganda.

La un moment dat, unul din politisti deschide focul si il ucide pe suspect. Incidentul se inscrie intr-o serie mai lunga, cu victime de culoare ale reactiilor exagerate ale politistilor. In cazul lui Olango, mama acestuia a afirmat ca el suferea de tulburari psihice, iar politia a aratat ca el a luat o "pozitie de tragere", indreptand spre agenti un obiect cilindric de opt centimetri lungime. Acesta s-a dovedit a fi o tigara electronica.

Asupra celui ucis nu s-a gasit nicio arma. Politia a precizat ca celalat agent implicat, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a tras cu un pistol cu socuri electrice. Nu s-a precizat cate focuri a tras agentul Richard Gonsalves, care a folosit arma cu gloante. Incidentul a fost urmat de manifestatii violente de protest, in urma carora autoritatile locale au decis in cele din urma prezentarea imaginilor inregistrate.