Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea in ultimul act al turneului "Premier" de la Wuhan, fiind invinsa categoric in semifinale de Petra Kvitova (16 WTA), scor 6-1, 6-2. Jucatoarea din Romania a laudat prestatia adversarei sale, mentionand ca nu a stiut ce sa schimbe in jocul ei. "Era dificil sa fac altceva. Am incercat sa fac cateva ajustari. Dar cred ca nu a fost suficient", a spus Halep.

Simona Halep, la turneul de la WuhanFoto: wuhanopen.org

"A jucat chiar foarte bine astazi. A lovit mingea foarte tare, a pus multa forta in lovituri. Nu a ratat. Era dificil sa fac altceva. Am incercat sa fac cateva ajustari. Dar cred ca nu a fost suficient. Nu am stiut exact ce trebuia sa schimb, ce ar fi fost cel mai bine sa schimb. Ea a jucat foarte bine, incredibil. Era foarte dificil sa fac mai mult", a declarat Simona Halep la conferinta de presa, potrivit Digi Sport.

"Astazi, cred ca a lovit mult mai tare si nu a ratat deloc. Si eu m-am retras, am facut un pas in spatele liniei de fund. Cred ca i-am dat suficient timp, astfel incat ea a putut face tot ce si-a dorit. Oricum, mingea ei a venit atat de tare, incat m-a impins in spate", a mai spus Halep.

Statistica partidei Kvitova vs Halep:

Asi: 4-1

Duble greseli: 1-1

Lovituri castigatoare: 34-7

Erori nefortate: 16-10

Puncte castigate cu primul serviciu: 79%-61%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 63%-33%

Puncte de break castigate: 4/13 vs 0/3

Puncte castigate la fileu: 5/5 vs 4/7

Total puncte castigate: 65/106(61%) - 41/106(38%)

Durata meci: 1h 7 min.

A fost prima victorie a sportivei din Cehia in fata Simonei Halep, jucatoarea de la Constanta impunandu-se in toate cele trei meciuri disputate anterior.

In urma parcursului de la Wuhan, Simona Halep si-a asigurat matematic prezenta la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Saptamana urmatoare, Halep va juca la turneul de categorie "Premier Mandatory" de la Beijing.

Finala de la Wuhan dintre Dominika Cibulkova (12 WTA) si Petra Kvitova (16 WTA) se va disputa sambata, de la ora 10:30 (ora Romaniei).