Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) organizeaza marti o actiune de protest la care vor participa circa 3.000 de sindicalisti, potrivit Mediafax.

Actiunea va avea loc la ora 10:00, timp de 30 de minute, in fata unor subunitati ale Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) din orasele resedinta de judet si in Bucuresti.

Revendicarile membrilor de sindicat, "nerezolvate dupa sapte luni de negocieri, amanari si promisiuni neonorate", sunt: majorarea cu 200 lei, in suma fixa, a salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca, obligarea conducerii CNPR, de catre actionarul majoritar - Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala - de a creste veniturile companiei.

In plus, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sustine revendicarile legitime ale Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare, sindicat membru al Federatiei Sindicale Publisind, si va participa la actiunile lor de protest in toate judetele unde acestea vor fi organizate.

"In perioada urmatoare, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania va sustine, se va solidariza si isi va sincroniza actiunile de protest cu toate organizatiile sindicale, nationale sau judetene, care vor avea ca revendicari cresterea nivelului de trai, imbunatatirea conditiilor de munca si siguranta locurilor de munca ale salariatilor din Romania", afirma liderul SLPR, Matei Bratianu.