Votul Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana i-a facut pe mai bine de trei sferturi dintre sefii companiilor mari sa spuna ca iau in considerare mutarea sediilor operatiunilor in afara Marii Britanii, potrivit unui studiu realizat de KPMG, citata de Mediafax.

Aproximativ 72% dintre cei 100 de lideri de business implicati in studiu au spus ca au votat pentru ramanerea UK in UE in cadrul referendumului din iunie. 69 dintre acestia sunt optimisti ca economia britanica va creste pe parcursul anului viitor, in timp ce 73% dintre ei si-au exprimat increderea ca si companiile lor vor creste. 76 dintre CEO au spus ca se gandesc sa isi mute business-ul din Anglia.

"Sefii companiilor reactioneaza la incertitudine cu planuri de contingenta", a spus presedintele KPMG din Marea Britanie, Simon Collins. "Peste mai bine de jumatate dintre ei considera ca abilitatea Marii Britanii sa faca afaceri va fi afectata dupa ce va parasi Marea Britanie, asa ca multi CEO consider ca este important sa aiba puse la cale scenarii diferite pentru a face fata acestui impact", a adaugat el.

Studiul sugereaza ca premierul Theresa May are de lucru pentru a pastra business-urile in Marea Britanie si trebuie sa negocieze nou acord cu UE care sa opreasca imigratia, precum si sa pastreze relatiile comerciale stranse cu cei 27 de membri.