Exista, de fapt, 13 semne astrologice, in loc de 12, ceea ce inseamna ca 86% din oameni s-au nascut sub un semn diferit. Aceasta este o veste destul de veche, dar Capricornii, Sagetatorii si toti cei aflati intre cele doua semne zodiacale au blamat, in mod incorect, NASA. Cu toate acestea, agentia spatiala ar dori ca lumea sa stie ca, de fapt, ei n-au schimbat nimic, informeaza Inverse.

ZodiiFoto: Hotnews

"Ati auzit recent cum ca NASA a fi schimbat semnele zodiacale? Nu, cu siguranta nu am facut-o", a postat agentia pe Tumblr, pe care l-au considerat un mediu adecvat.

"Aici, la NASA, studiem astronomie, nu astrologie. Noi nu am schimbat niciun semn zodiacal, am facut doar matematica." Apoi, in postare se explica faptul ca prima este o stiinta pentru care oamenii isi dedica viata, iar cea din urma reprezinta doar niste aiureli.

"Astrologia este altceva", spune NASA. "Nu e stiinta. Nimeni nu a demonstrat ca astrologia poate fi folosita pentru a prezice viitorul sau pentru a descrie ceea ce oamenii sunt, in functie de data in care s-au nascut."

NASA continua sa explice ce s-a intamplat. In urma cu 3000 de ani, babilonienii au impartit zodiacul in 12 piese. Fiecare "felie" era reprezentata de o constelatie prin care Soarele parea sa treaca in puncte diferite ale anului, precum Pamantul orbiteaza in jurul Soarelui.

Babilonienii au trisat putin, spun cei de la NASA. Soarele nu a trecut chiar prin fiecare constelatie pentru o lunga si consistenta perioada de timp. A variat foarte mult. Mai mult decat atat, babilonienii stiau ca exista o a treisprezecea constelatie, Ophiuchus, dar care nu s-ar fi aliniat cu calendarul lor, asa ca pur si simplu nu au inclus-o in acesta. De asemenea, cerul s-a mutat pentru ca axa Pamantului s-a schimbat putin pe parcursul a 3000 de ani.

Pentru a rezuma, cei de la NASA au spus ca ceea ce au facut a fost doar sa arate cum functioneaza, de fapt, zodiacul. Acestia nu au schimbat zodiacul pentru ca nu ii intereseaza daca esti Leu sau Fecioara, intrucat astrologia nu este ceva real.

NASA a adaugat semnul al 13-lea, Ophiuchus si, de fapt, a remarcat datele in care Soarele trece prin fiecare semn, mai degraba decat sa le imparta in mod egal si arbitrar. Pe site-ul sau, NASA explica modul in care, din moment ce axa Pamantului s-a schimbat pe parcursul a 3000 de ani, datele sunt usor diferite fata de atunci, din moment ce si calea Soarelui prin constelatii este alta. Este putin probabil ca va exista o alta axa de inclinare suficient de mare pentru a modifica datele in timpul vietii noastre, astfel incat graficul de mai jos este cel cu care suntem blocati:

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie

Varsator: 16 februarie - 11 martie

Pesti: 11 martie - 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie - 13 mai

Taur: 13 mai - 21 iunie

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie

Rac: 20 iulie - 10 august

Leu: 10 august - 16 septembrie

Fecioara: 16 septembrie - 30 octombrie

Balanta: 30 octombrie - 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie

Ophiuchus: 29 noiembrie - 17 decembrie

Sagetator: 17 decembrie - 20 ianuarie