Cateva sute de protestatari au ocupat pentru a sasea noapte consecutiva strazile din metropola Charlotte, Carolina de Nord. Protestatarii au condamnat brutalitatea politiei fata de minoritatea afroamericana, in ciuda publicarii a doua inregistrari video care au surprins moartea lui Keith Scott, informeaza Reuters, citata de News.ro.

Americanii furiosi au umplut strazile din metropola americana in ultimele sase nopti, pentru a protesta fata de uciderea lui Keith Scott. Insa, autoritatile sustin ca afroamericanul era inarmat in momentul in care a fost impuscat mortal de catre politistii din Charlotte.

Multimea de protestatari s-a redus considerabil in noaptea de duminica spre luni, desi participantii au promis ca vor continua sa iasa in strada pana ce autoritatile publica intreaga inregistrare a mortii lui Keith Scott.

Cele doua videoclipuri publicate nu sprijina teoria ca victima afroamericana era inarmata in momentul interventiei fortelor de ordine.

"Intr-un cuvant: transparenta. Vom protesta pana ce ei raspund asa cum dorim cu totii", a explicat pastorul Kerby McLean.

In Charlotte, protestele au fost pasnice in cele mai multe nopti, desi miercuri s-au terminat cu ciocniri violente intre fortele de ordine si manifestanti. Inconjurati de politisti pe biciclete, protestatarii au marsaluit prin centrul metropolei, inainte de a se indrepta spre cartierele rezidentiale.

Pana la o suta de protestatari s-au adunat la un meci de fotbal american din Charlotte. In interiorul stadionului, fundasul echipei Carolina Panthers, Cam Newton, si-a aratat sprijinul pentru protestatari cu un citat din Martin Luther King Jr inscris pe tricoul sau.

Echipa Carolina Panthers a pierdut meciul cu Minnesota Vikings, iar protestatarii au parasit stadionul fara niciun incident.

In ultimii doi ani, tensiunile rasiale s-au intensificat intr-o tara socata cu regularitate de uciderea prin impuscare a unor cetateni afroamericani, de multe ori neinarmati, de catre autoritatile americane.