Uniunea Europeana ar trebui sa creeze un "un oras gigantic pentru refugiati" pe coasta Libiei, loc in care ar trebui sa fie analizate cererile de azil pentru refugiatii care ajung acolo din alte state africane, a afirmat premierul ungar Viktor Orban, la reuniunea "Migratia de-a lungul rutei balcanice" de la Viena, potrivit Reuters.

Viktor Orban (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

La reuniunea pe tema migratiei care a avut loc sambata la Viena au participat reprezentanti ai statelor de pe ruta balcanica a migratiei, dar si cancelarul german Angela Merkel. Romania a fost reprezentata de ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache.

La reuniune au participat statele membre ale Uniunii Europene si din Balcanii de Vest afectate in ultimul an de fluxul de migranti.

Reuniunea a avut loc la initiativa cancelarului Austriei, Christian Kern, statele invitate fiind Albania, Bulgaria, Croatia, Germania, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia si Ungaria. De asemenea, vor participa presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si comisarul european pe probleme de Migratie si Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.

Cancelarul german Angela Merkel a admis in premiera, la inceputul acestei saptamani, ca ar da timpul inapoi daca ar putea fi mai bine pregatita pentru valul de un milion de migranti ajuns anul trecut in Germania, adaugand ca daca ar fi stiut in ce fel vor oamenii sa schimbe politica ei privind migratia, ar fi luat aceste lucruri in considerare. Merkel a facut aceste declaratii dupa o noua infrangere usturatoare a partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) la un scrutin regional din landul Berlin.