O sedinta de Guvern a fost convocata pentru luni, in cadrul reuniunii urmand a fi discutata situatia romanilor afectati de cutremurul din Italia, informeaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: gov.ro

'Avem deja convocata o sedinta de Guvern, in afara programului normal, pentru luni, cand vom discuta si acest subiect. Si apoi (...) miercuri avem din nou sedinta de Guvern. Deci avem cadrul (...) institutional pentru a putea lua decizii imediat ce vom avea date precise', a declarat premierul Dacian Ciolos, intrebat daca a fost convocata o sedinta de Guvern de urgenta privind situatia romanilor afectati de cutremurul din Italia.

Ciolos a mai spus ca a cerut o informare la zi a situatiei din Italia, avand in vedere ca procesul de salvare nu este finalizat.

'Am solicitat Ministerului de Externe si Ministerului Muncii sa vina cu o analiza a posibilitatilor de sprijin financiar pe care il putem acorda cetatenilor romani care lucreaza acolo si care au fost afectati sau rudelor celor care s-au deplasat acolo sa vada cum stau lucrurile. Avem deja mijloacele pregatite pentru repatrierea celor care au decedat acolo, in caz de nevoie. Ministerul de Externe a anuntat deja acest lucru si vom veni (...) si cu masuri de sprijin pentru cei care sunt acolo spitalizati, care doresc sa se repatrieze sau care au avut pierderi materiale si pentru care ne gandim la un ajutor tranzitoriu pana cand isi vor clarifica situatia', a precizat Ciolos.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat sambata ca a fost confirmat decesul altor doi cetateni romani, in urma seismului care a avut loc in Italia.

Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului din peninsula este de zece persoane.

MAE a precizat, de asemenea, ca numarul cazurilor de cetateni romani disparuti, aflat in atentie, este, in prezent, de 16 persoane