Premierul Dacian Ciolos a declarat sambata, la finalul unei intrevederi cu omologul sau polonez Beata Szydlo, la Gura Humorului, ca este important sa se mentina dialogul intre Uniunea Europeana si Turcia, inclusiv privind angajamentele pe care aceasta din urma le-a luat legat de chestiunea migratiei ilegale spre UE.

Dacian CiolosFoto: Guvern

"Am salutat rezultatele vizitei recente pe care ministrii de externe din Polonia si din Romania au efectuat-o la Ankara, in Turcia. Credem ca e important sa se mentina dialogul intre Uniunea Europeana si Turcia. Si pentru noi evolutia din Turcia este foarte importanta, nu doar in perspectiva relatiei pe care Turcia o are cu Uniunea Europeana, a rolului pe care Turcia il joaca in mentinerea securitatii si stabilitatii la Marea Neagra, dar si angajamentele pe care Turcia le-a luat legat de chestiunea migratiei ilegale spre Uniunea Europeana. Si din aceasta perspectiva mentinerea relatiei cu Turcia este importanta", a afirmat Dacian Ciolos.

Primul ministru se afla sambata in judetul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care Beata Szydlo o efectueaza in Romania.

Din delegatia care il insoteste pe premierul roman fac parte seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, si secretarul de stat pentru afaceri europene in Cancelaria premierului, Cristian Badescu.