Fiscul a anunta ca a recuperat inca 2,25 milioane de lei din prejudiciul total de 60 de milioane de euro din dosarul privatizatii Institutului de Cercetari Alimentare dupa ce a vandut, joi, vila lui Vlad Nicolae Savulescu, fost sef in cadrul Agentiei Domeniilor Statului (ADS), condamnat la 6 ani de inchisoare alaturi de Dan Voiculescu, relateaza News.ro.

Vila, cu teren si piscina, situata pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, a fost cumparata la pretul stabilit in urma evaluarii.

Vila, data in folosinta in anul 1998, are o suprafata construita de 148 metri patrati, cu un teren aferent de 645,8 metri patrati. Totodata, are o piscina construita in anul 2006, cu o suprafata de circa 25 metri patrati, si o cabina la poarta de aproape 7 metri patrati.

Fiscul a stabilit pentru intreg ansamblul un pret de evaluare de 2.249.300 de lei, de la care a pornit licitatia. Vila a fost adjudecata la aceasta suma.

ANAF a vandut in urma cu o luna si vila Corinei Voiculescu din zona Herastrau, unde a fost sediul firmei Crescent, pentru circa un milion de euro.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat, in august 2014, la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Gheorghe Mencinicopschi si fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnati si ei la cate 8 ani de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit o pedeapsa de 7 ani de inchisoare.

Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3 si cel al grupului de firme Grivco.

Potrivit aceleiasi decizii, s-a dispus sa i se confiste lui Dan Voiculescu mai multe bunuri mobile si imobile, precum si bani din conturile firmelor la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, atat din tara, cat si din strainatate.