Politia din Praga a arestat joi un barbat care a incercat cu masina sa sa opreasca convoiul cancelarului german Angela Merkel, au declarat surse apropiate purtatorului de cuvant al politiei, potrivit caruia securitatea Angelei Merkel 'nu a fost amenintata', relateaza AFP, citata de Agerpres.

Barbatul aflat la volanul unui Mercedes negru a 'incercat sa se alature coloanei in cursul traseului intre aeroportul din Praga si sediul guvernului ceh', a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Jozef Bocan.

Politistii l-au arestat pe barbat dupa ce l-au amenintat cu arme de foc. Interogatoriul este inca in curs joi seara, a afirmat Bocan, care nu furnizat nicun detaliu privind identitatea barbatului si motivul faptelor sale.

'El a actionat singur. Nu era inarmat, dar am gasit in masina sa obiecte care ar fi putut fi usor folosite ca arme, in special cuburi de beton', a precizat purtatorul de cuvant.

'Tentativa a fost strivita din fasa datorita unei actiuni foarte profesioniste a politiei, securitatea persoanei protejate nu a fost amenintata', a afirmat el.

Angela Merkel a sosit joi dupa-amiaza la Praga pentru o scurta vizita in cursul careia a avut o intrevederi in special cu premierul ceh Bohuslav Sobotka si presedintele ceh Milos Zeman.

Vizita a fost marcata de mai multe manifestatii ale unor sustinatori precum si ale unor contestatari ai politicii cancelarului Merkel, in special in materie de migratie.