Inspectia Sanitara efectueaza vineri un control la Spitalul Clinic CF 2 din Bucuresti, unde o femeie in varsta de 38 de ani este in stare grava in urma unei transfuzii gresite de sange, anunta Agerpres si Mediafax, citand surse medicale. Este al doilea caz de acest fel in ultima perioada, dupa ce, in luna iunie, o femeie a murit la Spitalul de Arsi din Bucuresti dupa ce i s-a facut transfuzie cu o grupa de sange gresita.

Spital din RomaniaFoto: Hotnews

Ora 17:07: Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, la Digi 24: "Din primele verificari, unitatea de transfuzii a Spitalului CF 2 nu are autorizatie de functionare. Ar trebui suspendata functionarea unitatii de transfuzii, care ar avea drept consecinta neefectuarea operatiilor care presupun transfuzii de sange." Laurentiu Colintineanu a mai anuntat ca pacienta a fost transferata la Spitalul Universitar si este in coma indusa.

Pacienta de la Spitalul CF 2, care, potrivit surselor citate, este in stare "destul de grava", urmeaza sa fie transferata la Spitalul Universitar.

Dupa decesul pacientei de la Spitalul de Arsi din cauza unei transfuzii gresite, ancheta autoritatilor a stabilit ca unitatea de transfuzii a spitalului functiona de peste un an fara autorizatie de functionare.