Uniunea Salvati Romania (USR) si-a fixat ca tinta pentru alegerile parlamentare din toamna un scor electoral de 10% si isi propune sa sustina conditionat un viitor Guvern, a declarat Nicusor Dan, miercuri, la Realitatea Tv.

"10 % este tinta pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte multi factori pe care nu-i controlam, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reusi sau nu sa le atragem. Eu cred ca in masura in care oamenii vor ajunge sa stie cine suntem si ce vrem multi dintre ei vor veni catre noi. Au vazut toate celelalte partide, cate doua, cate trei sau singure, guvernand in modul in care au facut-o. Si depinde foarte mult, si e un lucru la care tinem foarte mult, modul in care ne vom comporta in Bucuresti pana atunci, cu cele 54 de mandate pe care le avem (la CGMB si Consiliile locale de Sector ￯ n.r.)", a explicat Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Despre o alianta postelectorala, el a spus ca este "o diferenta mare intre local si national". "Guvernul este ales de votul Parlamentului. Noi vrem sa votam un guvern. Adica, noi vrem sa fim in situatia in care (...) guvernul depinde de voturile noastre (din Parlament - n.r.) pentru a impune niste conditii din toate lucrurile pentru care ne-am luptat pana acum, chiar sa-l amenintam, sa-l santajam pozitiv cu faptul ca daca nu face lucrurile acelea pentru care noi ne batem de atata timp ne retragem sprijinul.

Deci, asta este modul in care vrem sa actionam in Parlament", a mai spus Nicusor Dan, adaugand ca o candidatura a sa la alegerile parlamentare depinde de decizia partidului.