Ce analize si consultatii trebuie sa iti faci anual. Preventia e cel mai bun tratament. Ca adult trebuie sa ai grija mereu de sanatatea ta mergand la doctor inainte de a avea simptome de boala. Pentru a preveni afectiunile de orice fel, ar trebui sa efectuezi o serie de analize si consultatii cel putin o data pe an, indiferent de varsta. In acest fel putem preveni si trata imediat boli ca anemia, infectiile urinare sau digestive, diabetul, boli ale ficatului sau ale aparatului cardiovascular. Teste de sange (hemoleucograma) trebuie sa cuprinda numarul de globule rosii, globule albe, trombocite, cantitatea si concentratia de hemoglobina, marimea si volumul globelelor rosii, enzimele hepatice, transaminazele, bilirubina, viteza de sedimentare a hematiilor, nivelul de calciu, magneziu, colesterolul total, HDL, LDL (colesterolul bun si colesterolul rau), trigliceridele, glicemia, etc, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce este a doua adolescenta si la ce varsta se manifesta. Nu ti-ai fi inchipuit ca, odata trecuta prin adolescenta, va mai trebui sa treci vreodata in viata prin acea faza de dezvoltare, nu? Si totusi oamenii, in mod special femeile, trec printr-o alta perioada de schimbari hormonale si comportamentale majore, care de multe ori le lasa confuze si speriate, pentru ca apar brusc. Nu este nimic ingrijorator in acest proces, ci este unul perfect normal: este vorba despre a doua adolescenta. Daca primii 25 de ani pot fi considerati un soi de copilarie prelungita, pentru ca dupa acea varsta incepi sa iei viata "de coarne", urmatorii 25 de ani constituie viata reala de adult, cu toate problemele si avantajele pe care le aduce. Dar ce se intampla la varsta de 50 de ani? Pentru multe femei, aceasta este o varsta foarte sensibila, care le ridica multe intrebari si este adesea insotita de diverse schimbari hormonale si mentale, motiv pentru care este numita a doua adolescenta, anuntaDivahair.ro.

Nu poti sa dormi vara? Combate insomnia fara medicamente! Temperaturile ridicate din timpul verii pot da ameteli, senzatie de sufocare, agitatie, dureri de cap, care nu te lasa sa pui geana pe geana noaptea. Inainte de a recurge la pastile pentru a alunga insomnia, incearca variante blande de tratare a problemei. Insomnia este cea mai raspandita dereglare a somnului, de care sufera circa 30% dintre adulti. Nu doar caldura poate sa afecteze calitata somnului, ci si stresul, depresia, grijile, schimbarile de fus orar, in caz ca te afli in vacanta in afara tarii, bolile de inima, respiratorii sau digestive. Inainte de a urma orice tip de tratament pentru a scapa de insomnia, incearca sa faci unele schimbari de stil de viata, informeazaClick.

Exercitiul acesta e mai tare ca Viagra! In cateva minute scapi de problemele de potenta. Apetitul sexual diminuat, disfunctiile erectile sau chiar impotenta sunt problemele cu care se confrunta din ce in ce mai multi tineri. Potrivit specialistilor, cauzele principale au la baza factori psihologici, de putine ori fiind vorba despre afectiuni medicale. Factorii psihologici care dezechilibreaza viata sexuala sunt diversi, insa de cele mai multe ori putem vorbi de stres - supranumit si "boala secolului XXI", dependenta tot mai mare de tehnologie, care cauzeaza distantare sociala, probleme de relationare si, implicit, apetit sexual diminuat, care in timp se poate transforma in disfunctii erectile sau chiar impotenta, scrieLibertatea.

Bolile neurologice, tot mai intalnite la tineri. Traumatismele craniocerebrale (TCC), scleroza multipla (SM), neuropatiile periferice, bolile Parkinson si Alzheimer sau accidentul vascular cerebral (AVC) sunt suferinte neurologice care afecteaza milioane de oameni, anual, la nivel mondial. Scleroza multipla este considerata una din cele mai invalidante boli ale adultului ta- nar, iar majoritatea cazurilor de TCC se inregistreaza in randul tinerilor. In ceea ce priveste celelalte afec- tiuni, depistarea lor la varste din ce in ce mai tinere este un semnal de alarma pentru specialisti. Cum putem preveni aceste imbolnaviri? Care sunt cele mai noi tratamente la nivel mondial pentru aceste afectiuni neurologice? Care sunt metodele inovative de reabilitare neurologica? Acestea sunt cateva dintre argumentele pentru care statiunea Eforie Nord a fost, pentru aproape o saptamana, Capitala Mondiala a Neurologiei, unde s-au desfasurat Scoala Internationala si Academia Mondiala de Neurotraumatologie, anuntaDoctorulZilei.ro.