Donald Trump i-a provocat miercuri pe hackerii rusi sa gaseasca miile de mailuri sterse de pe serverul privat folosit de Hillary Clinton in perioada in care era secretar de stat, afirmand insa ca nu are "nicio legatura cu Rusia", tara acuzata ca doreste sa il ajute sa castige campania prezidentiala, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Rusi, daca ascultati, sper ca veti fi capabili sa gasiti cele 30.000 de mailuri care lipsesc", a spus miliardarul, intr-o conferinta de presa.

"Este pentru prima oara cand un candidat al unui mare partid la presedintie a incurajat activ o putere straina sa spioneze adversarul sau", a reactionat imediat echipa de campanie a lui Hillary Clinton, care vorbeste despre o "chestiune de securitate nationala".

Clinton este acuzata ca a pus in pericol securitatea nationala folosindu-si contul de mail privat cand conducea diplomatia americana.

"Nu am nimic de-a face cu Rusia", a spus Trump, in conferinta de presa, in care a precizat ca nu s-a intalnit niciodata cu presedintele rus Vladimir Putin.

Aceste declaratii vin dupa ce in presa au aparut 20.000 de mailuri ale unor lideri democrati, chiar inainte de conventia democrata.

Donald Trump a afirmat insa ca se indoieste de implicarea Rusiei in acest caz.

"Daca a fost Rusia, nimeni nu stie. Probabil a fost China sau poate a fost cineva care sta acum in patul lui", a sustinut miliardarul american, care a adaugat: "Nimeni nu ne respecta".