Primarul din Berevoesti, Florin Proca, s-a retras, temporar, din PSD, pentru "a proteja imaginea partidului", edilul conducand in continuare localitatea unde s-au inregistrat cazurile de sclavie in urma carora 37 de persoane au fost arestate preventiv, iar una se afla in arest la domiciliu, potrivit Mediafax. .

Presedintele PSD Arges, Serban Valeca, a declarat, miercuri, ca primarul din Berevoesti, Florin Proca, s-a retras din PSD la scurt timp dupa aparitia scandalului sclaviei.

"La scurt timp dupa scandalul de la Berevoesti, primarul a facut o cerere de suspendare din partid. Motivul este acela de a nu tari PSD in acest scandal. E o decizie corecta, asa ca cererea i-a fost aprobata. Peste trei - sase luni, cand se va lamuri situatia, ii va fi incetata suspendarea", a spus Serban Valeca.

Mandatul lui Florin Proca nu este afectat de retragerea temporara a edilului din PSD, acesta pastrandu-si functia de primar.

Intrebat despre retragerea din PSD, Florin Proca a raspuns: "Va rog mult de tot sa discutati cu purtatorul de cuvant al partidului".

Un numar de 38 de persoane au fost retinute in urma a 40 de perchezitii din Berevoesti, iar 37 au fost apoi arestate preventiv, cu exceptia unei femei care a primit arest la domiciliu pentru ca face dializa. In localitatea argeseana Berevoesti, anchetatorii sustin ca, din 2008 si pana in prezent, mai multe grupuri infractionale au recrutat 40 de persoane minore si majore si le-au constrans, prin inducere in eroare sau chiar rapire, la executarea de munci sau la practicarea cersetoriei.

Victimele erau batute, nu primeau mancare, iar cand primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanturi sau chingi sau incuiate pe timpul noptii ca sa nu poata fugi.

Cele doua victime minore preluate de DGASPC de la Berevoiesti, de 11 si 13 ani, sunt in acest moment in plasament in regim de urgenta la Centru de Evaluare si Primire in Regim de Urgenta Pitesti. Cei 19 copii ai persoanelor arestate preventiv au fost lasate in grija rudelor, iar cei 12 adulti au fost plasati la domiciliul lor, al parintilor sau rudelor din judetele Olt (patru persoane), Valcea (doua persoane), Teleorman ( doua persoane), Arges (doua persoane), Dambovita ( o persoana), Constanta (o persoana).

Prefectura Arges sustinea ca primarul din Berevoesti stia de existenta unor minori supusi la munca fortata in localitate, insa nu a facut nimic pentru salvarea acestora. Totodata, oficialii Prefecturii Arges il acuzau pe edil ca s-a rezumat sa trimita doua adrese si sa efectueze "formal" o asa zisa ancheta sociala in care nu a descoperit, de fapt, nimic.