Asociatia pentru Implementarea Democratiei protesteaza fata de arestarea celor 42 de jurnalisti de catre guvernul turc si subliniaza ca sanctionarea, pedepsirea celor vinovati de tentativa de lovitura de stat nu trebuie transformate in acte de razbunare sau intimidare a libertatii de exprimare, potrivit Agerpres.

''Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) a sustinut si va continua sa sustina democratia si votul popular ca unic mod de alegere sau schimbare a unui lider politic. Motiv pentru care, inca din data de 16 iulie a.c., AID a condamnat tentativa de lovitura de stat din Turcia. In acelasi timp insa, AID condamna actiunile excesive ale guvernului turc in ceea ce priveste liderii de opinie si jurnalistii turci arestati. Sanctionarea, pedepsirea celor vinovati de tentativa de lovitura de stat este dreptul statului turc prin institutiile alese democratic, insa nu trebuie transformate in acte de razbunare sau intimidare a libertatii de exprimare a jurnalistilor si celorlalti cetateni'', se arata intr-un comunicat AID transmis luni Agerpres.

Autoritatile turce au emis luni mandate de arestare pe numele a 42 de jurnalisti, a anuntat postul privat NTV, ultima dintr-o serie de masuri de epurare ample care au urmat tentativei de lovitura de stat esuate din Turcia, din 15 iulie, transmit Reuters si AFP.