Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca nu vor mai exista paritati pentru fostii membri PNL si fostii membrii PDL ca reprezentare pe listele noului PNL la alegerile parlamentare, intrucat "toti suntem liberali" si intre timp au fost alegerile locale.

"Nu de pe pozitiile astea plecam, pentru ca toti suntem liberali. Am plecat de la ideea ca nu mai poti fi paritati si va explic de ce: intre timp au fost alegerile locale, au fos alesi 1086 de primari. Noi aveam doar 750 de primari. Am primit 300 de primari in plus, am castigat. Evident ca primarii sunt membri in BP judetene si nu pot sa spun ca un primar nu va fi, dar va fi unul de la vechiul PDL ca imi place mie de el. Nici pe departe" a declarat Blaga, intrebat daca exista posibiliatea unei paritati ca reprezentare pentru fosti liberali si fostii democrati liberali pe listele noului PNL.

"Tot asa le-am transmis - ca doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe pozitii asa zis eligibile. Va depinde de fiecare organizatie cate locuri vor fi eligibile. Un lucru este simplu in politica, totul este pe adunare, scorul partidului va fi suma rezultatelor organizatiilor. Intr-un judet in care PNL are acum 7 parlamentari, partidul va trebui sa obtina un scor de 70%" a declarat Blaga.

Gorghiu a refuzat sa spuna in ce circumscriptie va candida, dar a precizat ca va fi pe o lista "intr-o circumscriptie in care va fi foarte greu pentru PNL. Va promit. Nu ma duc intr-o filiala unde este usor", a raspuns Alina Gorghiu.

La randul sau, Blaga a afirmat ca va candida tot in Timis.

Blaga a afirmat si ca ca din moment ce vor fi depuse liste pentru 42 de judete, vor fi 84 de liberali "cap de lista", explicand ca asta implica un scor de 15%. "Presupun ca ne propunem mai mult", a adaugat Blaga.