O persoana a fost ucisa si alte 12 ranite, duminica seara, intr-o explozie produsa intr-un restaurant din oraselul bavarez Ansbach, in apropiere de Nuremberg, relateaza Reuters. Explozia a fost calificata de autoritatile germane drept atentat, iar autoritatile nu exclud motivatia islamista in acest caz. Trei dintre raniti sunt in stare grava, iar persoana care si-a pierdut viata in deflagratie este cea care avea asupra sa explozibilul si a provocat explozia. Autorul atacului este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania. Din primele informatii, este vorba despre un barbat cu probleme psihice, care a fost internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie si a incercat de mai multe ori sa se sinucida, scrie AFP.

Explozie in GermaniaFoto: Captura Youtube.com

Este al treilea act de extrema violenta in Germania in ultimele zile, dupa atacul de la mall-ul din Munchen si crima cu maceta din Reutlingen.

Ansbach este un mic oras cu 40 de mii de locuitori in Bavaria, la sud-vest de Nuremberg, iar in zona se afla si o baza a armatei SUA.

------------------------------------------

Ora 8:16: Autoritatile germane investigheaza daca este vorba sau nu despre un atentat, afirma ministrul bavarez de Interne, care anterior spusese ca explozia din restaurant a fost un atentat. (agentia DPA, citata de Agerpres)

Ora 7:40: Peste 2.000 de oameni aflati la un festival de muzica in zona au fost evacuati. (Reuters)

Ora 7:28: Autorul atacului cu bomba mai avusese cateva tentative de sinucidere. (Reuters)

Ora 7:21: Ministrul de Interne al Bavariei: Cantitatea de explozibil aflata asupra atacatorului era suficienta pentru a rani si ucide mult mai multi oameni. (Reuters)

Ora 7:08: "Din pacate, este vorba despre un nou atentat teribil, care sporeste ingrijorarea oamenilor", afirma ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann. (AFP)

Ora 6:31: Autorul atacului cu bomba este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania, spune ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann. (AFP)

Ora 5:50: Barbatul care a provocat explozia si si-a pierdut viata in urma deflagratiei avea probleme psihice si fusese internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie.

Ora 5:33: Trei dintre raniti sunt in stare grava.

Ora 3:31: Persoana ucisa in deflagratie avea asupra ei explozibilul, anunta autoritatile. (AFP)

Ora 3:10: Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne din Bavaria: "A fost o explozie cu caracter voluntar." (Reuters)

Ora 2:12 Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne din Bavaria a declarat ca explozia "pare sa nu fi fost accidentala, ci intentionata".

Ora 1:59: Primarul localitatii Ansbach a declarat pentru site-ul de stiri Nordbayern.de ca explozia a fost cauzata de un dispozitiv exploziv. (Reuters)

Atentatul din restaurant, de duminica seara, este al treilea incident grav petrecut in Germania in decurs de doar trei zile.

Vineri seara, David Ali Sonboly, un tanar iraniano-german in varsta de 18 ani, a deschis focul intr-un centru comercial din centrul orasului Munchen, ucigand 9 oameni si ranind alti 35. El s-a sinucis imediat dupa atac.

Duminica, un refugiat sirian in varsta de 21 de ani a omorat o femeie cu o maceta si a ranit alte doua persoane, in orasul Reutlingen din sudul Germaniei, inainte de a fi imobilizat si arestat.