Biroul Federal de Investigatii din SUA a transmis Braziliei informatii care au dus, saptamana aceasta, la arestarea a 11 presupusi militanti care au discutat despre un posibil atentat in timpul Jocurilor Olipice de la Rio de Janeiro, a anuntat un procuror brazilian, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul federal Rafael Brum Miron a declarat duminica, potrivit presei braziliene, ca FBI a furnizat un scurt raport in care a identificat cel putin 6 persoane suspectate ca potentiali militanti.

"Informatia a venit de la FBI", a declarat procurorul federal pentru ziarul Estado de S. Paulo. "Au trimis un raport succint: Acesti oameni merita investigati".

O purtatoare de cuvant a Procuraturii federale braziliene a confirmat informatiile si a precizat ca FBI a transmis informatiile in luna mai, dupa care investigatorii brazilieni au ascultat comunicatiile suspectilor si au identificat celelalte persoane arestate saptamana aceasta.

Purtatorul de cuvant al FBI a refuzat sa comenteze.

Arestarile au fost efectuate joi, cu 2 saptamani inainte de prima olimpiada organizata vreodata in America de Sud. Evenimentele vor incepe pe 5 august, si au loc la scurt timp dupa atacurile violente din Europa si Statele Unite, existand temeri ca JO 2016 sunt o potentiala tinta.

Initial, politia a arestat 10 suspecti si a informat ca alti 2 sunt monitorizati. Vineri, unul dintre cei doi s-a predat politiei.

Suspectii, descrisi de ministrul Justitiei din Brazilia ca fiind prost organizati si "absolut amatori", ar fi fost simpatizanti ai Statului Islamic.

Desi unii suspecti au jurat online supunere Statului Islamic, investigatorii spun ca nu au gasit vreo legatura formala sau sustinere din partea gruparii teroriste.

Doar doi dintre suspecti se cunosteau, a precizat politia, insa grupul a comunicat mult online si prin seviciile de mesagerie.