Doua grupuri de reforma a alegerilor din SUA au inaintat plangeri impotriva presupusului candidat republican la Casa Alba, Donald Trump, pentru ca ar fi incalcat legislatia electorala incercand sa stranga fonduri de la politicieni straini, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Cele doua asociatii civice, Democracy 21 si Campaign Legal Center (CLC), au depus impreuna o plangere la Comisia Electorala Federala, sustinand ca echipa de campanie a lui Trump a trimis solicitari pentru strangerea de fonduri catre mai multe adrese de email din strainatate.

In plangere se arata ca un email de strangere de fonduri pentru Donald Trump a fost trimis catorva zeci de politicieni proeminenti din Islanda, Australia si Marea Britanie.

Legislatia din SUA interzice ca un strain sa faca orice donatie sau sa ofere orice contributie in alegerile din SUA sau catre comitetul vreunui partid politic. Este de asemenea ilegal ca un candidat sa solicite sau sa accepte donatii de la cetateni straini.

"Donald Trump ar fi trebuie sa stie mai bine", a spus Paul Ryan, director executiv adjunct al CLC. "Este simplu de inteles ca este impotriva legii sa trimiti email-uri pentru strangere de fonduri catre membri ai unui guvern strain pe adresele lor oficiale de email si, totusi, exact asta a facut Trump in mod repetat", a adaugat el.