Subsolurile mai multor locuinte au fost inundate, un drum judetean a fost acoperit de aluviuni si strazile din localitatea harghiteana Remetea au fost serios avariate de ape, in urma unei ploi torentiale inregistrate marti seara, informeaza Agerpres. Pobleme sunt si in localitatea mureseana Taranaveni, unde circa 200 de gospodarii si o scoala au fost inundate in urma unei ploi torentiale. Absolventii de clasa a VIII-a care urmau sa sustina astazi examenul la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2016 au fost mutati la o alta scoala.

Primarul comunei Remetea, Laczko Albert Elemer, a declarat pentru agentia de presa citata ca ploaia abundenta a provocat o alunecare de teren pe DJ 153 C dar a deteriorat si aproximativ 14 strazi din localitate. De asemenea, mai multe subsoluri au fost inundate, dar nu se cunoaste numarul lor exact, intrucat evaluarea se va face in cursul zilei de miercuri.

'O ploaie asa de mare, nu am vazut. In centru, am avut 25 de centimetri de apa (pe strazi-n.r.). Este o alunecare pe teren pe DJ 153 C, cum intram in comuna. Drumul a fost acoperit cu aluviuni. S-a rupt pe o portiune de 30 metri (...)Problema e ca 13-14 strazi din comuna au fost rupte de ape si trebuie sa o luam de la capat cu repararea lor', a declarat primarul Laczko Albert Elemer.

Potrivit sursei citate, au fost indepartate aluviunile de pe drumul judetean si deja un proiectant si un geolog s-au deplasat la fata locului pentru a gasi solutii pentru consolidarea malului, astfel incat situatii similare sa nu mai existe. In cursul zilei se va continua scoaterea apei din subsolurile caselor si se va lucra si pentru repararea strazilor afectate de ape, a mai precizat primarul.

  • Mures: Aproximativ 200 de gospodarii si o scoala, inundate in Tarnaveni

Primarul municipiului Tarnaveni, Sorin Meghesan, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca in urma unei ploi torentiale care a dus la revarsarea paraului Botorca, au fost afectate circa 200 de case si gospodarii precum si Scoala Generala 'Prefect Vasile Moldovan', iar din acest motiv elevii care sustin examenul de capacitate au fost mutati la alta scoala.

'Revarsarile de ape au afectat aproximativ 200 de case, subsoluri, pivnite, gradini, precum si Scoala 'Prefect Vasile Moldovan'. Astazi am dispus mutarea elevilor care sustin examenul de capacitate la Scoala Generala 'Avram Iancu'. In urma inundatiilor, au fost evacuati 17 adulti si sase copii si, ce este imbucurator, nu am avut victime', a spus Meghesan.

Primarul din Tarnaveni a aratat ca opt strazi din municipiu si cartierul Botorca au fost afectate si chiar blocate de inundatii, inclusiv DN 14A Tarnaveni-Medias.

Potrivit edilului, circulatia rutiera a fost reluata atat pe DN 14 A, cat si pe soseaua de centura a Tarnaveniului, catre comuna Adamus.

'In mare parte au fost deblocate strazile, iar traficul s-a redeschis. Avem in continuare apa in subsoluri si se lucreaza la evacuare. La ora 11.00 am convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta si va garantez ca suntem capabili sa gestionam situatia', a aratat Sorin Meghesan.