Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca una dintre masurile care vor fi discutate in Guvern este reducerea TVA la lucrari agricole. Potrivit premierului sunt "propuneri de facilitati fiscale, care fara a afecta in mod semnficativ bugetul de stat, ar putea duce la stimularea cresterii economice".

"Ma gandesc aici la masuri care vizeaza sectorul agricol", a spus Dacian Ciolos, adaugand ca Executivul propune reducerea TVA la lucrari agricole de la 20% la 9%, de la 1 august.

Reducerea TVA se va aplica si pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminte, ingrasaminte, pesticide si alte produse necesare insamantarii sau cultivarii plantelor in agricultura, a mai spus Ciolos. Acesta a precizat ca TVA va fi redus si pentru "prestarea de servicii specifice lucrarilor agricole si intretinerii culturilor agricole".

"Prin acest lucru dorim sa stimulam lucrari agricole de calitate, dar in acelasi timp sa si scoatem la lumina anumite servicii care se presteaza in agricultura", a mai afirmat premierul.

Acesta mai crede ca scaderea TVA la servicii in agricultura se va reflecta si in pretul la ingrasaminte, seminte si produse de intretinere a cultuturilor agricole.

Dacian Ciolos a cerut Ministerului Finantelor si Ministerului Agriculturii sa faca "publica diferenta de preturi pe care o vom putea observa incepand de maine pentru ca sunt convins ca si agricultorii la randul lor vor face acest lucru".