Echipa Nottara se întoarce în sediul teatrului de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie, în prima zi a evenimentului FestIn pe Bulevard. In urma unui proces de reevaluare, clădirea a fost încadrată la clasa a II-a de risc seismic.

Anunţul a fost făcut de directoarea Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, marţi, într-o conferinţă de presă. Ea a amintit că pe 23 noiembrie anul trecut Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea, deoarece sediul, construit în 1946, a fost clasat în clasa I de risc seismic şi a fost închis.

În urma unei reevaluări, ce a inclus luarea de probe din clădire şi analizarea fiecărui apartament în parte din blocul de pe bulevardul Magheru, clădirii în care este Teatrul Nottara i s-a acordat clasa de risc seismic II. Marinela Ţepuş a spus că reevaluarea a costat "în jur de 30.000 de euro".

Rezultatele acestei evaluări au fost depuse la primărie şi astfel va fi propusă declasificarea clădirii din Magheru 20 din lista de clădiri cu risc seismic clasa I.

Ca urmare a reevaluarii, la Nottara vor fi făcute lucrări de consolidare la stâlpii din zona foaierelor si ample procese de refacere a sălilor de spectacol, a spus arhitectului Paul Ioan.

După închiderea sediului din bulevardul Magheru, trupa Teatrului Nottara a sustinut reprezentaţii, fiind găzduită de diferite instituţii de cultură din Capitală, printre care Palatul Cotroceni, Cercul Militar Naţional, Teatrul de Comedie şi Teatrul Bulandra.