​Nu trebuie sa mergem pana in Santorini, Creta sau Mykonos pentru a ne bucura de un pranz cu iz de vacanta! Ajunge sa ne pregatim o Salata Greceasca perfecta si vacanta e deja mult mai aproape. Salata greceasca difera de la o regiune la alta, insa cele mai comune ingrediente sunt: salata verde, maslinele, in special maslinele Kalamata, uleiul de masline extra virgin, ceapa, castravetii, rosiile si, bineinteles, branza Feta. Este o combinatie simpla, de ingrediente la indemna oricui, tocmai de aceea este important ca ingredientele sa fie proaspete si de foarte buna calitate.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa

- 250g rosii cherry bine coapte

- o capatana salata verde

- 4 castraveti cornichon mari

- o ceapa rosie

- 100g masline Kalamata

- 100g masline negre Baresa

- 250g branza feta Eridanous

Ingrediente pentru dressing:

- 60ml ulei de masline extravirgin Primadonna

- 30ml (2 linguri) otet de vin rosu

- 15ml (o lingura) zeama de lamaie

- 2 catei de usturoi trecuti prin presa

- un varf oregano uscat Mikado

- un varf sare Castello

- un varf Piper Mikado

Spalam foarte bine toate legumele, apoi rupem salata in bucati (este de preferat intotdeauna sa rupem salata si nu sa o taiem cu cutitul) apoi taiem rosiile cherry in jumatati sau sferturi, castravetii in felii, ceapa rondele. Scurgem bine maslinele de apa, la fel si branza feta. Puteti inlocui branza feta cu telemea de capra sau telemea de vaca/oaie din gama Pilos. Asezam toate ingredientele in bolul de salata si turnam deasupra dressingul.

Pentru dressing, punem toate ingredientele intr-un borcanel pe care il putem inchide ermetic si pe care il scuturam energic, pentru a amesteca toate aromele. Nu doar la salata greceasca, ci la salate in general, dressingul se pune doar la sfarsit, inainte de a servi salata. Dressing-ul pe baza de ulei de masline se pastreaza foarte bine la temperatura camerei cateva zile, pentru a-l avea mereu la indeamana pentru salatele noastre. Pofta buna!

Incearca si: