Fostul primar al Londrei Boris Johnson, liderul grupului favorabil iesirii Marii Britanii din UE, este contestat din ce in ce mai mult in Partidul Conservator, riscand sa nu isi atinga visul de a deveni lider al formatiunii si prim-ministru, printre adversarii sai fiind Theresa May si Liam Fox, scrie Mediafax.

Boris JohnsonFoto: AGERPRES

Fostul ministru britanic al Apararii Liam Fox nu a exclus, duminica, posibilitatea de a candida pentru postul de presedinte al Partidului Conservator.

"Nu exclud posibilitatea. Ma voi gandi pana luni, voi discuta cu sotia si cu colegii de partid", a declarat Liam Fox pentru Sky News.

Un alt contracandidat puternic pentru populistul Boris Johnson este ministrul de Interne, Theresa May, care a sustinut moderat ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana.

Boris Johnson a fost primar al Londrei, dar a renuntat sa candideze pentru un nou mandat, concentrandu-se pe coordonarea campaniei pentru iesirea Marii Britanii din UE, scopul fiind inlaturarea premierului David Cameron din functiile de lider al Partidului Conservator si prim-ministru. Un esec al planului lui Johnson de a deveni premier ar insemna un regres important in cariera politica a politicianului eurosceptic populist.