Raiduri aeriene efectuate de avioane siriene sau rusesti au ucis zeci de persoane, sambata, in estul Siriei, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP si Reuters.

Potrivit OSDO, raidurile au lovit localitatea al-Quria din provincia Deir ez-Zor, ucigand 47 de persoane, inclusiv 31 de civili.

Gruparea jihadista Stat Islamic controleaza mare parte din provincia Deir ez-Zor si tine sub asediu, din martie anul trecut, zonele din orasul cu acelasi nume ce au mai ramas sub controlul guvernului. Orasul Deir ez-Zor este situat aproape de frontiera de est a Siriei cu Irakul.

De altfel, provincia Deir ez-Zor leaga capitala de facto a gruparii Stat Islamic in Siria - Rakka - de teritoriile pe care aceasta le controleaza in Irak.

Recent, armata siriana si aliatii sai au facut progrese impotriva Statului Islamic in provincia Rakka, dar au fost impinsi inapoi in unele zone de un contra-atac. Atat avioanele de lupta siriene cat si cele rusesti au efectuat raiduri impotriva jihadistilor.

Fortele sprijinite de SUA avanseaza separat impotriva militantilor jihadisti intr-un alt fief al acestora, situat mai la nord, in apropiere de granita cu Turcia.